Štartuje Svetový pohár, na Strednom východe aj Slováci

NETKY.SK • 26 August 2014, 11:48 • 2 min
Štartuje Svetový pohár, na Strednom východe aj Slováci

BRATISLAVA - V nedeľu v nemeckom Berlíne vyvrcholili nielen majstrovstvá Európy v plávaní, ale aj sezóna v dlhom bazéne.

slovakia

left justify in out

Pretekári sa musia rýchlo "preorientovať" na dvadsaťpäťku, keďže od štvrtka vypukne nová séria Svetového pohára FINA 2014 v krátkom bazéne. Prvé dve podujatia sa uskutočnia v geografickej oblasti Stredného východu, katarská Dauha a Dubaj budú aj so skromnou slovenskou účasťou.

Úradujúci najlepší plavec SR Tomáš Klobučník už v pondelok odcestoval do Dauhy. "Dnes som sa vrátil z ME a hneď idem znova do sveta," poznamenal 24-ročný zverenec Dirka Langeho. Ďalší slovenský prsiar Marek Botík naberie kurz Dauha v utorok napoludnie. "Michal Navara nestihol získať vízum," informoval športový riaditeľ Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Miroslav Nowak. Člen VŠC Dukla Banská Bystrica Klobučník vlani z dubajských vôd "vylovil" striebornú medailu na dvojstovke a bronzovú na stovke prsia. 

 

SP v krátkom bazéne 2014 je tento rok sedemdielny seriál pretekov, okrem Dubaja a Dauhy budú jeho ďalšími zastávkami na jeseň Hongkong, Moskva, Peking, Tokio a Singapur. 

Program Svetového pohára FINA 2014 v plávaní v krátkom bazéne: 
27. - 28. augusta: Dauha 
31. augusta - 1. septembra: Dubaj 
29. - 30. septembra: Hongkong 
4. - 5. októbra: Moskva 
24. - 25. októbra: Peking 
28. - 29. októbra: Tokio 
1. - 2. novembra: Singapur 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies