Brit žijúci v africkej Sierre Leone má pozitívny test na ebolu

NETKY.SK • 24 August 2014, 12:29 • 2 min
Brit žijúci v africkej Sierre Leone má pozitívny test na ebolu

LONDÝN - Britský občan žijúci v africkom štáte Sierra Leone sa stal prvým Britom pozitívne testovaným na prítomnosť vírusu ebola v krvi. Informovalo o tom dnes v Londýne britské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Jeho námestník John Watson uviedol, že britskí zdravotníci analyzujú situáciu v Sierre Leone v záujme toho, aby britský občan dostal adekvátnu starostlivosť. 
      

Watson vo svojom vyhlásení pre verejnosť ubezpečil, že riziko, že by vírus eboly ohrozil britskú verejnosť, je naďalej veľmi nízke.  
      

Podľa Reuters bližšie podrobnosti o nakazenom britskom občanovi zatiaľ nie sú známe. 
      

Ebola spôsobuje silné krvácanie a úmrtnosť na ňu môže byť až 90-percentná. Prenáša sa kontaktom s krvou a inými telesnými tekutinami infikovaného človeka. Najviac prípadov nákazy bolo zaregistrovaných v odľahlých pohraničných oblastiach Guiney, Sierry Leone a Libérie, ale obavy z rozšírenia vírusu zosilneli v júli, keď mu v Nigérii podľahol americký občan, ktorý sa krátko pred tým vrátil z najviac postihnutých oblastí.
      

Britská letecká spoločnosť British Airways 5. augusta oznámila, že v súvislosti so zhoršením stavu verejného zdravia až do 31. augusta pozastavuje lety do Sierry Leone a Libérie. Britské ministerstvo zahraničných vecí zasa občanov Británie vyzvalo, aby zvážili cesty do západnej Afriky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies