Košičan zrazil chodca a ušiel, o život prišiel aj cyklista

NETKY.SK • 20 August 2014, 14:04 • 2 min
Košičan zrazil chodca a ušiel, o život prišiel aj cyklista

KOŠICE - Mladý vodič na Peugeote zrazil v utorok večer na Lúčnej ulici v Košiciach-Šaci 45-ročného muža a bez toho, aby mu pomohol, ušiel.

slovakia

left justify in out

Policajti ho vypátrali a skončil v cele. Nehoda sa stala okolo 20:45. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, muž údajne sedel na ceste, po zrážke zomrel na mieste. Vodiča policajti vypátrali na križovatke ulíc Jabloňová – Kaštieľna v Šaci. Dvadsaťtriročný Rastislav skončil v policajnej cele, alkohol mu nezistili, či bol pod vplyvom iných návykových látok bude predmetom znaleckého dokazovania, uviedla Mésarová. Po pitve bude známe, či bol pod vplyvom alkoholu chodec. V prípade je začaté trestné stíhanie pre usmrtenie a neposkytnutie pomoci.

 

Ďalšia tragédia sa stala krátko pred 22:00 v obci Bežovce v Sobraneckom okrese. Päťdesiatdvaročný cyklista neďaleko kostola vbehol do priekopy, hlavou spadol na betónový príklop a zomrel na mieste. Aj v tomto prípade preverujú, či cyklista nebol pod vplyvom alkoholu. V Košickom kraji ide o druhú tragickú nehodu cyklistu bez cudzieho zavinenia. Koncom mája 58-ročný cyklista spadol na bicykli do priekopy pri obci Lúčka v Rožňavskom okrese a zomrel. Pitva preukázala, že mal v krvi 2,74 promile. 

 

Osemdesiatosemročný starček zomrel po nehode, ktorá sa stala na Tr. SNP v Košiciach. Na rovnej ceste pri zastávke MHD prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov, keď ho zrazil 40-ročný vodič Fordu Focus. Vodičovi alkohol nezistili. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia vyšetrujú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies