Predlžili obmedzenie lietania nad Fergusonom

NETKY.SK • 19 August 2014, 12:53 • 2 min
Predlžili obmedzenie lietania nad Fergusonom

FERGUSON - Americký Federálny letecký úrad (FAA) v pondelok predlžil minulý týždeň vydaný zákaz lietania vo výške nižšej ako jeden kilometer nad mestom Ferguson, kde sa od minulého týždňa konajú mohutné rasové nepokoje v reakcii na augustové zastrelenie černošského mladíka bielym policajtom.

slovakia

left justify in out

Zákaz by mal trvať do budúceho pondelka a vydali ho na základe požiadavky policajného zboru mesta St. Louis, kam Ferguson spadá. Ako dôvod uviedli minulotýždňovú streľbu výtržníkov na policajný vrtuľník a záujem "poskytnúť bezpečné prostredie pre akcie zásahových síl", píše portál amerického denníka Washington Post.

 

Objavili sa však podozrenia, že cieľom je zároveň obmedziť možnosti mediálne pokrývať dianie v oblasti, kde ráznym spôsobom zasahovala aj povolaná Národná garda. Prezident Barack Obama v pondelok varoval pred obmedzovaním slobodnej práce novinárov a poukázal na ich ústavné právo na pokrývanie udalostí. Reagoval tak obvinenia redaktora denníka Washington Post a novinára z portálu Huffington Post, ktorých minulý týždeň zatkli priamo vo Fergusone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies