Colníci zlikvidovali takmer 15 ton nelegálneho tabaku za viac ako 1 milión eur!

NETKY.SK • 15 August 2014, 13:23 • 2 min
Colníci zlikvidovali takmer 15 ton nelegálneho tabaku za viac ako 1 milión eur!

VEĽKÝ MEDER/TRNAVA - Pod dozorom colníkov sa dnes zmiešaním do poľnohospodárskeho odpadu zlikvidovalo vo Veľkom Mederi 14.555 kilogramov tabaku.

slovakia

left justify in out

Tovar zabezpečili colníci v máji minulého roka po odhalení nelegálneho tabaku v opustenom priestore bývalého poľnohospodárskeho družstva medzi obcami Tonkovce a Čenkovce v Dunajskostredskom okrese. Na mieste likvidácie to povedala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.
     

Podľa jej ďalších slov tabak našli uskladnený v odomknutej hale v 138 kartónových obaloch. Colníci následne odobrali vzorky, ktoré potvrdili, že ide o tabak a ten je predmetom spotrebnej dane z tabakových výrobkov. Tabak patril právnickej osobe z Čenkoviec, ktorá nevedela preukázať pôvod alebo spôsob jeho nadobudnutia. "Výška finančného úniku na spotrebnej dani z tabakových výrobkov pri tomto množstve tabaku predstavuje 1.035.006 eur," konštatovala Švárna s tým, že dalo by sa z neho vyrobiť 15 miliónov kusov cigariet.
     

Podľa jej ďalších slov, ak colný úrad zabezpečí tabak a daňový subjekt v zákonnej lehote neodstráni pochybnosti, ktoré viedli k jeho zabezpečeniu, colný úrad vydá rozhodnutie o prepadnutí tabaku v prospech štátu. Následne je colný úrad povinný ho zničiť. "Náklady na likvidáciu znáša osoba, ktorej colníci tabak zabezpečili. Keďže ide o trestný čin, v prípade ďalej koná vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy," uzavrela hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies