V Ekvádore si zemetrasenie zatiaľ vyžiadalo dve obete a osem zraneních

NETKY.SK • 13 August 2014, 06:31 • 2 min
V Ekvádore si zemetrasenie zatiaľ vyžiadalo dve obete a osem zraneních

QUITO - Dvaja ľudia zahynuli, ôsmi utrpeli zranenia a traja uviazli pod zosunutou pôdou po utorkovom zemetrasení s magnitúdou 5,1 neďaleko ekvádorského hlavného mesta Quito.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes vláda na sociálnej sieti Twitter, citovali ju agentúry Reuters a AP.
      

Hasiči pracujú na záchrane tých, čo sú pochovaní pod zosuvmi.Miestna televízna stanica už skôr oznámila, že ľudia sú pochovaní pod zosúvajúcou sa pôdou v oblasti kameňolomu severne od Quita.

      

Zemetrasenie otriasalo metropolou aj jeho okolitými oblasťami a spôsobilo, že výškové budovy sa kolísali a ľudia vybiehali v panike na ulice.
     

 Podľa americkej geologickej služby USGS sa zemetrasenie vyskytlo 23 kilometrov severovýchodne od Quita v hĺbke sedem kilometrov.Úrady tiež oznámili, že niektoré cesty zatarasili malé zosuvy pôdy a že preventívne zastavili prevádzku na letisku Tababela v hlavnom meste, lebo k oblohe okolo Quita sa dvíhala hustá vrstva prachu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies