V prípade útoku na bar Mariatchi obvinili profesionálneho vojaka

NETKY.SK • 12 August 2014, 16:29 • 2 min
V prípade útoku na bar Mariatchi obvinili profesionálneho vojaka

BRATISLAVA - Útok chlapov s vyholenými hlavami na zákazníkov, ale aj personál študentského baru v Nitre čoskoro uzavrú.

slovakia

left justify in out

Píše o tom denník Plus jeden deň. K pôvodne piatim obvineným pribudol ešte jeden a tým je príslušník ozbrojených síl. Aj profesionálny vojak si podľa polície udrel do ľudí na videu zachytávajúcom útok.

 

Útok osadenstva pánskeho kartárskeho klubu sa stal v októbri 2013. Plus jeden deň pripomína, že po predchádzajúcich provokáciách si to partia holohlavých mužov „rozdala“ s niekoľkými zákazníkmi baru Mariatchi. Hrubokrkí chlapci si trúfli aj na čašníčku, ktorá sa snažila bitke zabrániť. Mestské kamery zachytili aj to, ako kopú do ľudí, ktorí už bezvládne ležali na zemi. 

Polícia obvinila útočníkov až po medializácii prípadu, a to v januári tohto roka. "Vo veci sa naďalej koná," prišli denníku stanoviská z prokuratúry aj z polície. "Vyšetrovanie je už na konci. Čaká sa na záverečné preštudovanie spisu, a to môže byť každým dňom," posunul informácie od svojho advokáta majiteľ baru Radovan Richtárik. 

 

Neonacisti terorizujú študentov v Nitre

 

 

Z trestných činov výtržníctva a ublíženia na zdraví je obvinených šesť mužov. K Dušanovi V. (24), Petrovi S. (21), Borisovi H. (26), Martinovi B. (33), Michalovi P.( 24) pribudol ako posledný Tomáš S. Informáciu o profesionálnom vojakovi potvrdili denníku aj na ministerstve obrany. "Keďže je tento slobodník trestne stíhaný, dočasne bol pozbavený výkonu štátnej služby. V armáde je od roku 2007 a naposledy zastával funkciu vodiča špeciálneho vozidla," potvrdila hovorkyňa rezortu Martina Balleková. Všetci obvinení sú na slobode. 

 

Plus jeden deň píše, že majiteľ baru bol kedysi predstaviteľom hnutia Ľudia proti rasizmu. S útokmi na podnik aj na seba mal s holohlavými chlapmi problém asi rok. Na Silvestra, iba dva mesiace po brutálnom útoku, sám skončil dokopaný na zemi. "Na podniku mi najskôr útočníci rozbili okná. Keď som si chcel páchateľov fotiť, dobili ma a skopali," tvrdí Richtárik. Výsledkom bola zlomenina nohy, ktorú mu museli operovať. Ďalšia operácia ho čaká na jeseň. "Kliny, ktoré mám v nohe, mi vyberú. Až potom sa dozviem, či mi zostanú trvalé následky," vraví podnikateľ. Za silvestrovský útok sú obvinení iní traja muži podobného opisu ako páchatelia z októbra, dodáva Plus jeden deň. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies