Ľudia by na pražskej Letnej chceli sochu Jiřiny Bohdalovej

NETKY.SK • 11 August 2014, 21:53 • 2 min
Ľudia by na pražskej Letnej chceli sochu Jiřiny Bohdalovej

PRAHA - Do mystifikačnej kampane Koho na Letnej, ktorá bola v skutočnosti súčasťou reklamnej kampane filmu Gottland, sa v priebehu jediného týždňa zapojilo viac ako 120.000 ľudí. Hlasovali domnele o tom, koho socha by podľa ich názoru mala vyrásť na Letnej.

slovakia

left justify in out

Prvenstvo, ktoré v praxi popri prestíži neznamená nič, patrí herečke Jiřine Bohdalovej (32.292 hlasov) tesne pred hokejovým internacionálom Jaromírom Jágrom (32.013 hlasov), ale s veľkým náskokom pred tretím Karlom Gottom (18.288 hlasov) a ďalšími v poradí Karel Schwarzenberg (10.454 hlasov), Václavom Havlom (10.367 hlasov) a Karlom IV. (8894 hlasov). Prvú desiatku doplnili od siedmeho miesta postupne T.G. Masaryk, Tomáš Baťa, Jan Amos Komenský a Božena Němcová. Vyplýva to z informácií internetového serveru iDNES.cz.

 

Poviedkový film Gottland, ktorého producent Tomáš Hrubý stál za celou akciou, uvedú v predpremiérach ešte v auguste v areáli nákladnej železničnej stanice v Prahe-Žižkove. Tvorcovia snímky sa inšpirovali knižným bestsellerom poľského novinára, znalca českých reálií Mariusza Szczygiela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies