Vodiči pozor: Po sobotňajšej kontrolnej akcii prichádza vo štvrtok ďalšia!

NETKY.SK • 11 August 2014, 16:22 • 2 min
Vodiči pozor: Po sobotňajšej kontrolnej akcii prichádza vo štvrtok ďalšia!

BRATISLAVA - Účastníci cestnej premávky v sobotu spáchali 1095 priestupkov. Ide o výsledky celoslovenskej dopravno-bezpečnostnej akcie, ktorú 9. augusta vyhlásilo Prezídium Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Kontroly boli zamerané najmä na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok. Tiež na rýchlosť, spôsob jazdy, dodržiavanie povinností vodiča, povinností cyklistov, chodcov i motocyklistov. Zúčastnilo sa ich vyše 600 policajtov.
     

Predpísané rýchlosti prekročilo vyše 500 vodičov, technický stav vozidiel nezodpovedal predpisom v 73 prípadoch, pásy nepoužilo 71 vodičov. Takmer 20 vodičov jazdilo bez diaľničnej nálepky. Osvetlenie si nezaplo 31 vodičov a ďalších 15 za volantom telefonovalo.   Policajti odhalili v 14 prípadoch nesprávny spôsob jazdy, v troch prípadoch nedanie prednosti v jazde a ďalších takmer 150 priestupkov.
     

Cyklisti sa dopustili 18 priestupkov, chodci 15, výnimkou nebola ani jazda motorkárov bez ochrannej prilby.
     

"Alkohol je samostatná kategória. Do jedného promile 'nafúkali' siedmi vodiči, nad jedno promile piati, štyria sa odmietli podrobiť vyšetreniu na ich požitie. Prítomnosť alkoholu v krvi sa potvrdila aj u 30 cyklistov," priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.
     

Okrem 899 blokových pokút, ktoré policajti uložili na mieste, zadržali 32 vodičských preukazov, 24 osvedčení o evidencii, štyri tabuľky s evidenčným číslom a vyše 40 priestupkov oznámili na dopravné inšpektoráty.
     

Vo štvrtok (14.8.) sa začína ďalšia dopravno-bezpečnostná akcia. Polícia v tejto súvislosti odporúča účastníkom ciest zopakovať si vo vlastnom záujme dopravné predpisy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies