Tajfún Halong si vyžiadal jednu obeť a 33 zranených

NETKY.SK • 10 August 2014, 09:05 • 2 min
Tajfún Halong si vyžiadal jednu obeť a 33 zranených

TOKIO - Najmenej jeden človek zahynul a ďalších 33 ľudí utrpelo zranenia následkom tajfúnu Halong, ktorý v sobodu zasiahol západ Japonska. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Úrady vydali najvyšší stupeň varovania pred tajfúnom a zosuvmi pôdy a zároveň nariadili evakuáciu 1,6 milióna ľudí z dotknutých oblastí. 
      

Obeťou živlu sa stal muž, ktorého odniesla záplavová vlna v prefektúre Gifu. Ďalšia osoba zostáva nezvestná. 
      

Agentúra DPA citovala Japonský meteorologický úrad, podľa ktorého tajfún Halong dorazil na pevninu v meste Aki na ostrove Šikoku. Tajfún so sebou priniesol silný dážď a vietor, ktoré zasiahli široký pás západného Japonska. Rýchlosť vetra dosahovala 126 kilometrov za hodinu a v nárazoch až 180 kilometrov za hodinu.
      

Letecké spoločnosti zrušili v sobotu takmer 500 letov a v nedeľu ďalších 200 letov. Očakáva sa, že tajfún bude postupovať smerom na sever k najväčšiemu japonskému ostrovu Honšu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies