Voľby v Česku by aktuálne vyhralo Babišovo hnutie ANO pred ČSSD a KSČM

NETKY.SK • 5 August 2014, 07:39 • 2 min
Voľby v Česku by aktuálne vyhralo Babišovo hnutie ANO pred ČSSD a KSČM

PRAHA - Hnutie ANO podnikateľa slovenského pôvodu, ministra financií ČR Andreja Babiša by so ziskom 22,4 percenta hlasov, čo by znamenalo zisk 60 mandátov, vyhralo podľa aktuálneho prieskumu verejnej mienky ppm factum voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR. Informovali o tom tamojšie elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

 Hranicu zvoliteľnosti by prekonalo ďalších päť strán. Druhú Českú stranu sociálnodemokratickú (ČSSD) by volilo 19,6 percenta voličov (51 poslancov), českomoravských komunistov z KSČM by podporilo 17,7 percenta voličov (44), stranu TOP 09 by uprednostnilo 11,2 percenta občanov (25), Občiansku demokratickú stranu (ODS) by si zvolilo 6,3 percenta občanov (10) a ľudovcov z KDU-ČSL 5,6 percenta voličov (10).

 

Pod hranicou zvoliteľnosti by zostali hnutie Úsvit priamej demokracie (4,9 percenta hlasov), Česká pirátska strana (4,4 percenta), Strana zelených (3,5 percenta), ako aj Strana slobodných občanov (1,8 percenta).
 

Kým ČSSD, TOP 09, ODS, KDU-ČSL, ako aj Úsvit priamej demokracie si oproti volebným výsledkom z vlaňajšieho októbra pohoršili, hnutie ANO, ale aj KSČM svoje pozície posilnili.

 

Do prieskumu v druhej polovici júla sa zapojilo takmer 1000 dospelých občanov ČR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies