Rasmussen: NATO je rozhodnuté brániť všetiých spojencov

NETKY.SK • 5 August 2014, 07:04 • 2 min
Rasmussen: NATO je rozhodnuté brániť všetiých spojencov

MONS - Severoatlantická aliancia je rozhodnutá brániť všetkých spojencov pred akoukoľvek hrozbou, zdôraznil dnes v európskom veliteľstve NATO v belgickom Monse generálny tajomník organizácie Anders Fogh Rasmussen.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po jeho konzultáciách s britským premiérom Davidom Cameronom a vrchným veliteľom spojeneckých síl NATO v Európe, americkým generálom Philipom Breedlovom, informuje tlačová agentúra DPA.

 

"Kriminálne zostrelenie letu MH17 jasne ukázalo, že konflikt v istej časti sveta môže mať tragické dôsledky všade vo svete," zdôraznil bývalý dánsky premiér v službách NATO. Aj predseda britskej vlády využil príležitosť na zdôraznenie významu Severoatlantickej aliancie.

 

"Musíme využiť summit, aby sme sa uistili, že je NATO pripravené rýchlo reagovať na každú hrozbu voči ktorémukoľvek spojencovi, a to aj v krátkom čase," povedal. Preto by mali medzinárodné sily byť pripravené na rýchle cvičenia na území spojeneckých štátov. "To by poskytlo jasné upokojenie všetkým spoľahlivým spojencom a každému agresorovi by jasne dalo najavo, že útok na jedného znamená útok na všetkých," vyhlásil Cameron v zastúpení hostiteľskej krajiny summitu, ktorý sa uskutoční v septembri vo Walese.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies