Počet obetí zemetrasenia v čínskej provincii Jün-nan vzrástol na 400

NETKY.SK • 4 August 2014, 07:10 • 2 min
Počet obetí zemetrasenia v čínskej provincii Jün-nan vzrástol na 400

PEKING - Počet obetí silného zemetrasenia s magnitúdou 6,3, ktoré v nedeľu zasiahlo juhozápadnú časť Číny, stúpol dnes na najmenej 398.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na miestne médiá o tom dnes informovala agentúra AP.
     

Zemetrasenie postihlo provinciu Jün-nan, z toho najviac okolie dediny Lung-tchou-šan v okrese Lu-tien. Zranenia utrpelo viac než 1800 ľudí. K záchranárom sa pripojilo približne 5000 vojakov, policajtov a hasičov, pričom im pomáhalo aj okolo 2000 civilných dobrovoľníkov.
     

Postihnutú oblasť navštívil tiež čínsky premiér Li Kche-čchiang, ktorý vyzval na urýchlenú záchranu osôb uviaznutých v troskách i nezvestných.
     

Zemetrasenie spôsobilo zrútenie najmenej 12.000 domov, kým ďalších 30.000 zostalo poškodených. Mnohé oblasti zostali bez dodávok elektriny a bez telefónneho signálu.

 

Niekoľko vážne zranených osôb, ktoré previezli do provizórnych nemocníc, muselo dlho čakať na potrebné zákroky. "Stále prichádzajú kriticky zranení pacienti, ale pre mnohých nie sme schopní vykonať operácie," citovala Sinchua jedného z lekárov v zdravotníckom centre v dedine Lung-tchou-šan v okrese Lu-tien.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies