Začali trestné stíhanie po udalosti pri stavbe mosta

NETKY.SK • 3 August 2014, 09:39 • 2 min
Začali trestné stíhanie po udalosti pri stavbe mosta

BRATISLAVA/PREŠOV - Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví v súvislosti so sobotnou udalosťou na stavbe diaľničného mosta pri Spišskom Hrhove v okrese Levoča.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik Na dvoch montážnikov, ktorí stáli na vysunutej plošine, spadol asi 700 kilogramový oceľový diel lávky. Dvíhal ho autožeriav, aby túto časť lávky dostali na miesto. Pritom sa však pretrhli plátenné popruhy v mieste uchytenia na dielci. Udalosť sa stala v sobotu o 16:55.

 

Podľa polície 37-ročný muž z obce Koprivnica (okres Bardejov) utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť približne šesť týždňov a je vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Košice. Ako informovala Zuzana Turočeková z AIR -TRANSPORT EUROPE, muž utrpel vážne poranenie krčnej chrbtice, primárne ho ošetril tím Rýchlej lekárskej služby, na pomoc privolali aj posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo strediska Poprad. Pilot vrtuľníka pristál v blízkosti miesta nehody, leteckí záchranári potom muža prevzali do svojej starostlivosti. Pacient bol pri vedomí, s vážnymi poraneniami ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice, kde ho odovzdali lekárom neurochirurgického oddelenia.

Druhý zasiahnutý 42-ročný Bardejovčan utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť asi štyri týždne a je v Nemocnici s poliklinikou Poprad. Most pri Spišskom Hrhove je súčasťou úseku diaľnice D1 Jánovce –Jablonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies