Polícia počas akcie zistila 217 porušení predpisov

NETKY.SK • 2 August 2014, 16:55 • 2 min
Polícia počas akcie zistila 217 porušení predpisov

BRATISLAVA - Polícia zistila počas piatkovej dopravno-preventívnej akcie "Za volantom bez opice" na území Bratislavského kraja 217 porušení predpisov.

slovakia

left justify in out

Počas akcie sa policajti zamerali najmä na kontrolu dodržiavania zákazu pitia alkoholu pred jazdou a počas nej, ako aj dodržiavanie povolenej rýchlosti, základných povinností vodiča či používanie bezpečnostných pásov. Agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. "Okrem samotnej kontroly policajti vodičov opäť upozornili, že u nás platí nulová tolerancia hladiny alkoholu a odovzdávali im jednorazové testery na alkohol, ktoré by mohli pomôcť predísť tomu, aby si sadli za volant pod vplyvom alkoholu," poznamenala.

 

Polícia z 217 porušení pravidiel premávky vyriešila 149 v blokovom konaní, 59 napomenutím a deväť oznámila na prejednanie príslušnému správnemu orgánu. Povolenú rýchlosť prekročilo 61 vodičov, osem vodičov počas jazdy telefonovalo, 17 nemalo zapnuté bezpečnostné pásy. Osem vodičov nemalo zapnuté svetlá, nesprávne predbiehali dvaja a nesprávny spôsob jazdy zistili policajti v prípade jedného vodiča. Pravidlá porušil taktiež jeden motorkár, ktorý nemal na hlave prilbu. Technický stav vozidla nebol dobrý v prípade 13 kontrolovaných áut. Iné pravidlá premávky porušilo 36 vodičov. Alkohol či iné návykové látky policajti počas kontroly nezistili, pozitívna však bola dychová skúška v prípade troch cyklistov. Polícia zadržala 10 vodičských preukazov, 14 osvedčení o evidencii vozidla a tri tabuľky s evidenčným číslom.

 

"S cieľom pozitívneho vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie bude Krajský dopravný inšpektorát PZ v Bratislave v podobných kontrolách na cestách Bratislavského kraja aj naďalej pokračovať," doplnila hovorkyňa bratislavských policajtov Karina Považanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies