Obrovské explózie plynu v taiwanskom meste: Zomrelo 24 ľudí, 270 zranených!

NETKY.SK • 1 August 2014, 06:45 • 2 min
Obrovské explózie plynu v taiwanskom meste: Zomrelo 24 ľudí, 270 zranených!

TCHAJ-PEJ - Najmenej 24 ľudí zahynulo a približne 270 ďalších utrpelo zranenia pri viacnásobnom výbuchu plynu v taiwanskom meste Kao-siung. Informovali o tom dnes miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami štvrtkových výbuchov sú aj štyria hasiči. Vláda vyslala záchranárom na pomoc stovky vojakov, uviedla agentúra DPA. Podľa agentúry Reuters plamene šľahali do výšky 15 poschodí. Taiwanské médiá informovali, že počet obetí pravdepodobne ešte vzrastie. Miestni obyvatelia uviedli, že sila explózií pripomínala zemetrasenie.
      

Výbuchom predchádzalo stúpanie bieleho dymu z kanalizácie, ktorý vytvoril čosi ako hmlu nad povrchom vozovky. Centrom však neskôr otriasli explózie, o ktorých sile svedčí, že narušili dokonca cestné komunikácie a tlaková vlna po nich prevracala motorové vozidlá. Taiwanské úrady postihnutú oblasť uzavreli a stovky občanov evakuovali a dočasne umiestnili v školských zariadeniach v iných častiach mesta.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies