Na demitrovských exhibíciách aj bratia Šťastní, Šatan, Bondra i Gáborík

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 14:36 • 2 min
Na demitrovských exhibíciách aj bratia Šťastní, Šatan, Bondra i Gáborík

BRATISLAVA - Mimoriadne pútavý menoslov obsahuje hokejový tím "Slovak Stars", ktorý sa v auguste predstaví v troch exhibičných zápasoch na počesť Pavla Demitru. S tímom St. Louis Blues Alumni si skrížia hokejky okrem iných aj bratia Peter a Anton Šťastní, Miroslav Šatan, Peter Bondra či čerstvý víťaz Stanleyho pohára Marián Gáborík.

slovakia

left justify in out

Na pamiatku Pavla Demitru, ktorý tragicky zahynul 7. septembra 2011 pri páde lietadla s výpravou Lokomotivu Jaroslavľ, majú všetky tri duely benefičný charakter na podporu mladých nádejí. Dejiskom prvého bude v stredu 20. augusta Poprad (17.30), o dva dni neskôr nastúpia oba tímy pred trenčianskym publikom (17.30) a vrcholom trojzápasového cyklu bude v sobotu 23. augusta bratislavská Slovnaft aréna (17.00). 
     

Organizátori TASR informovali, že v drese "bluesmanov" sa predstavia okrem iných aj hráči známi z NHL - Kelly Chase, Scott Young, Jamal Mayers, Bernie Federko, Tyson Nash, Mike Sillinger, Reed Low, Jamie McLennan, či Terry Yake. Za tím Slovak Stars by mali okrem bratov Šťastných, Šatana, Bondru a Gáboríka nastúpiť aj Igor Liba, Zdeno Cíger, Jerguš Bača, Ľubomír Višňovský, Zdeno Chára, či Michal Handzuš. 
     

Akciu spolu už niekoľko mesiacov pripravujú Peter Šťastný, Miroslav Michálek a Marián Bezák. Koná sa pod záštitou prezidenta Andreja Kisku a veľvyslanaca USA na Slovensku Theodora Sedwicka. V týchto dňoch sa spúšťa predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal. 
     

Pavol Demitra pôsobil v St. Louis v rokoch 1996 až 2004. Bola to jeho najdlhšia zastávka v profilige a získal počas nej aj niekoľko individuálnych ocenení. V sezóne 2009/2010 sa stal majiteľom Lady Byng Trophy, ktorá sa udeľuje najslušnejšiemu hráčovi súťaže. O rok neskôr dosiahol najvyšší počet víťazných gólov v ročníku, trikrát sa navyše počas pôsobenia v drese Blues predstavil aj na exhibícii hviezd NHL. Po ďalších zastávkach v Ottawe, Los Angeles, Minnesote a Vancouveri odišiel hrať do KHL za Lokomotiv Jaroslavľ. Dňa 7. septembra 2011 sedel spoločne s celým realizačným tímom na palube lietadla, ktoré odlietalo s mužstvom na zápas do bieloruského Minska. Krátko po štarte sa však stroj zrútil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies