Čierne skrinky alžírskeho lietadla dorazili do Francúzska na analýzu

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 15:39 • 2 min
Čierne skrinky alžírskeho lietadla dorazili do Francúzska na analýzu

PARÍŽ - Dve čierne skrinky z alžírskeho dopravného lietadla, pri ktorého zrútení v africkom štáte Mali zahynulo minulý týždeň všetkých 118 ľudí na palube, dorazili do Francúzska na analýzu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.
     

Hovorkyňa francúzskeho leteckého vyšetrovacieho úradu Martine Del Bonová uviedla, že záznamníky s letovými údajmi a hlasmi z kokpitu lietadla spoločnosti Air Algérie pricestovali dnes v skorých ranných hodinách a sú v rukách odborníkov. Nevedela povedať, v akom stave sú čierne skrinky.
     

Lietadlo aerolínií Air Algérie sa zrútilo vo štvrtok 24. júla krátko po štarte v meste Ougadougou v Burkine Faso a smerovalo do alžírskej metropoly Alžír.
     

Dnes boli francúzske vlajky spustené na pol žrde a tak to zostane tri dni, keďže krajina smúti za mŕtvymi, z ktorých 54 bolo Francúzov.
     

Francúzsko má hlavnú úlohu vo vyšetrovaní. Francúzske úrady tvrdia, že pravdepodobnou príčinou nešťastia bolo mimoriadne zlé počasie, ale nevylučujú žiadnu možnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies