Na mieste havárie alžírskeho lietadla našli čiernu skrinku

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 13:45 • 2 min
Na mieste havárie alžírskeho lietadla našli čiernu skrinku

PARÍŽ - Francúzski vojaci v piatok našli jednu z čiernych skriniek lietadla Air Algerie, ktoré sa zrútilo v Mali. Informoval o tom francúzsky prezident Francois Hollande.

slovakia

left justify in out

Letový záznamník našli vo vraku v regióne Gossi pri hranici s Burkina Faso a prevážajú ho do severného mesta Gao, kde je situovaný francúzsky kontingent, povedal Hollande novinárom po krízovom stretnutí ministrov. Dodal, že tragédiu "žiaľ nik neprežil". Takmer polovicu pasažierov tvorili Francúzi. Terorizmus ako príčinu havárie stále úplne nevylúčili, ako pravdepodobnejšie sa však javí zlé počasie. 

 

Francúzsko v piatok oznámilo, že poslalo vojenskú jednotku, aby ochránila miesto pádu alžírskeho lietadla v Mali. Stroj MD-83 spoločnosti Air Algerie so 116 ľuďmi na palube zmizol z radarov približne 50 minút po štarte z hlavného mesta Burkina Faso. Lokalizovali ho 70 kilometrov od mesta Gao. Nález potvrdila aj samotná letecká spoločnosť Air Algerie, ktorá mala lietadlo prenajaté od španielskej spoločnosti Swiftair. Na jeho palube bolo aj 51 Francúzov, 27 občanov Burkina Faso, osem Libanončanov, šesť Alžírčanov, piati Kanaďania či štyria Nemci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies