Firma Air France-KLM dosiahla rast jadrového zisku

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 12:43 • 2 min
Firma Air France-KLM dosiahla rast jadrového zisku

PARÍŽ - Letecká spoločnosť Air France-KLM, ktorá je druhým najväčším tradičným európskym leteckým prepravcom, dosiahla v druhom štvrťroku výrazný rast jadrového zisku.

slovakia

left justify in out

Firma za apríl až jún vykázala zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) v sume 641 mil. eur. V rovnakom období minulého roka bol jadrový zisk v objeme 510 mil. eur.

 

Zisk firmy z podnikania v osobnej preprave sa viac ako zdvojnásobil na 255 mil. eur, a to vďaka zníženiu nákladov v tejto oblasti o 4,4 %. Podnikanie Air France-KLM v nákladnej preprave však zostalo stratové v dôsledku pomalšieho zotavovania ekonomiky, ako sa očakávalo. Hrubá prevádzková marža firmy stúpla na 9,9 % z úrovne 7,8 %. Tržby na porovnateľnom základe posilnili o 1,7 % na 6,451 mld. eur. 

 

Spoločnosť Air France-KLM v piatok ohlásila nový plán na roky 2015 až 2020, ktorého cieľom je opätovne získať podiel na trhu v Európe od nízkonákladových prepravcov. Plán sa sústreďuje na udržanie pozície v oblasti diaľkových letov a súčasný rast na trhu letov na krátke trasy. "Prebieha konsolidácia v nízkonákladovom sektore a my sa na tom chceme podieľať," povedal generálny riaditeľ Air France-KLM Alexandre de Juniac. Akcie firmy v piatok do 7:30 GMT stúpli o 5 % na 9,04 eura za kus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies