Vörös: Občania na juhu SR nemôžu byť plnoprávni len pri daniach

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 13:59 • 2 min
Vörös: Občania na juhu SR nemôžu byť plnoprávni len pri daniach

BRATISLAVA - Za neprípustné považuje poslanec NR SR Péter Vörös (Most-Híd), aby občania južného Slovenska boli považovaní za plnoprávnych len pri plnení daňovej povinnosti.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, pri rozvoji infraštruktúry, tvorbe pracovných miest a podpore investícií sú obyvatelia južného Slovenska odsúvaní na vedľajšiu koľaj. Príkladom je podľa neho aj situácia, ktorá vznikne po prepúšťaní vo firme Nokia v severomaďarskom Komárome, pričom bez práce sa má ocitnúť aj takmer 700 občanov Slovenska žijúcich prevažne v okrese Komárno. „Je to veľký problém, pretože v Komárňanskom okrese je podiel registrovaných nezamestnaných už teraz alarmujúco vysoký – pohybuje sa na úrovni 17 percent,“ upozornil Péter Vörös a pripomína, že počet občanov bez práce je v samotnom Komárne vyšší ako v Nových Zámkoch či Dunajskej Strede. „S tým súvisí aj fakt, že v Komárne je čoraz väčším problémom aj odliv ľudí, príčinou ktorého je práve nedostatok pracovných príležitostí,“ doplnil poslanec za Most-Híd.

 

Fico by už mal podľa Vörösa zabudnúť na porážku v druhom kole prezidentských volieb a prestať s trestaním určitých regiónov za svoj neúspech. „Smer-SD vo svojej kampani vždy prízvukoval garantovanie istôt pre ľudí, teraz je tu príležitosť pre to skutočne aj niečo urobiť,“ zdôraznil. Podľa neho rodiny na juhu Slovenska dennodenne čelia pocitu menejcennosti, ktorá vyplýva predovšetkým z ich výrazne obmedzených možností na trhu práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies