Ukrajina nedokáže zabezpečiť vyšetrovateľom prístup k miestu pádu malajzijského lietadla

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 09:37 • 2 min
Ukrajina nedokáže zabezpečiť vyšetrovateľom prístup k miestu pádu malajzijského lietadla

KUALA LUMPUR - Ukrajina nie je schopná zabezpečiť bezpečný prístup vyšetrovateľom k troskám zostreleného malajzijského civilného lietadla, na palube ktorého zahynulo 298 ľudí, tvrdí malajzijský minister dopravy Liow Tiong Lai. Uviedla to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Ukrajinská vláda vyhlásila, že nedokáže zaručiť bezpečnosť medzinárodnému tímu vyšetrovateľov na mieste havárie a v jej bezprostrednom okolí," povedal Liow, ktorý pricestoval do Kyjeva v nedeľu.

 

Podľa ministra okolitý región ovládajú viaceré rozdielne separatistické skupiny. Žiadna z nich údajne nemá jasného veliteľa ani organizačnú štruktúru.

 

Tím vyšetrovateľov tvoria odborníci z Malajzie, Holandska, Británie a Spojených štátov. "Je absolútne nevyhnutné, aby bol medzinárodným vyšetrovateľom poskytnutý plný a neobmedzený prístup k miestu havárie," zdôraznil Liow.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies