Fidel Castro žiali nad stratou

NETKY.SK • 12 Marec 2013, 11:02 • 2 min
Fidel Castro žiali nad stratou

HAVANA - Kubánsky líder na odpočinku Fidel Castro dnes prelomil takmer týždňové mlčanie po smrti priateľa a spojenca Huga Cháveza, pričom označil zosnulého venezuelského prezidenta za "najlepšieho priateľa" Kuby. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Castro uviedol v úvodníku zverejnenom v denníku komunistickej strany Granma, že Chávezovo krehké zdravie bolo dobre známe, ale správa o jeho úmrtí 5. marca napriek tomu znamenala šok. Castro (86) už takmer prestal písať svoje kedysi pravidelné stĺpčeky známe ako Úvahy.

Vlani v októbri vysvetlil, že sa rozhodol prestať s esejami, pretože zaberajú cenný priestor v štátnom médiu, ktorý je potrebný na iné účely.

Jeho stĺpček o Chávezovi vyšiel dnes v denníku Granma i ďalších oficiálnych novinách na Kube. Socialista Chávez zomrel vo veku 58 rokov na rakovinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies