Novým britským ministrom obrany sa stal Michael Fallon

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 13:15 • 2 min
Novým britským ministrom obrany sa stal Michael Fallon

LONDÝN - Britský premiér David Cameron vymenoval dnes za nového ministra obrany Michaela Fallona. Ide o ďalšiu obmenu kľúčových vládnych postov pred budúcoročnými parlamentnými voľbami, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Fallon, ktorý predtým pôsobil ako minister pre obchod a podnikanie, ako aj šéf rezortu energetiky, vo svojej funkcii nahradil Philipa Hammonda, nového ministra zahraničných vecí. Ten dnes zasadol na miesto Williama Hagua, ktorý včera odstúpil.

 

Fallon v priebehu roka navrhol, aby sa Cameronovi konzervatívci zasadzovali za vystúpenie Británie z Európskej únie, ak by plánované vyjednávanie o členských podmienkach nedopadlo podľa očakávania.

 

Cameron dnes zároveň navrhol za nového britského eurokomisára Jonathana Hilla, lídra hornej snemovne so šľachtickým pôvodom.

 

Očakáva sa, že Hill, ktorého doterajšou úlohou bolo koordinovať legislatívu vládnucej Konzervatívnej strany v snemovni lordov, bude zohrávať významnú rolu v Cameronových plánoch reorganizácie britsko-európskych vzťahov, podotýka Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies