Pre blížiaci sa tajfún Rammasun museli evakuovať tisícky filipínskych domácností

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 12:00 • 2 min
Pre blížiaci sa tajfún Rammasun museli evakuovať tisícky filipínskych domácností

MANILA - Tisícky rodín museli dnes evakuovať z pobrežných oblastí východnej časti Filipín po tom, ako sa ku krajine priblížil tajfún Rammasun, prvý v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia predpokladajú, že prírodný živel by mal udrieť v provincii Albay, ležiacej 340 kilometrov juhovýchodne od metropoly Manila, informovala agentúra DPA. Svoje domovy muselo opustiť vyše 27.000 tamojších rodín, kým ďalších 10.000 domácností úrady presunuli do úkrytov v neďalekej provincii Camarines Sur.

 

Rammasun, ktorý dosahuje maximálnu rýchlosť vetra 120 kilometrov za hodinu, s nárazmi v rýchlosti do 150 km/h, sa pohybuje západným smerom rýchlosťou 24 km/h. Mohol by spôsobiť záplavy a prívalové vlny vo výške tri metre. V dôsledku rizikových poveternostných podmienok bolo zrušených najmenej 47 vnútroštátnych letov a štyri medzinárodné. Celkovo 41 plavidiel v 11 provinciách dostalo zákaz vyplávať, čo spôsobilo problémy takmer 6000 pasažierom.

 

Vlani v novembri zahynulo následkom tajfúnu Haiyan v strednej a vo východnej časti Filipín viac než 6200 osôb a vyše milióna príbytkov bolo zrovnaných so zemou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies