Svetový rekordman v zoskoku Baumgartner prišiel na Slovensko

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 15:35 • 2 min
Svetový rekordman v zoskoku Baumgartner prišiel na Slovensko

BRATISLAVA - Extrémny športovec Rakúšan Felix Baumgartner, ktorý sa preslávil najmä skokom zo stratosféry a stal sa tak prvým človekom na svete, ktorý skočil z výšky viac ako 39 kilometrov, si dnes v bratislavskom Volkswagene prevzal špeciálny Volkswagen Touareg.

slovakia

left justify in out

Vozidlo mu odovzdal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ a. s. Volkswagen Slovakia (VW SK) Albrecht Reimold.
     

Baumgartner vytvoril nový svetový rekord vo voľnom páde a stal sa vôbec prvým človekom na svete, ktorý prekonal rýchlosť zvuku bez pomoci akéhokoľvek zariadenia. Približne za 40 sekúnd dosiahol rýchlosť 1179 kilometrov za hodinu.
     

Ako povedal pri dnešnej slávnosti šéf slovenského Volkswagenu, extrémne výkony si zaslúžia aj mimoriadne vozidlo. A tým je špeciálne upravený Volkswagen Touareg V8 TDI s výkonom 370 koní. Jeho výnimočnosť podčiarkuje aj špeciálna titánovostrieborná metalíza vo farbe kapsule, z ktorej Felix Baumagartner zoskočil zo stratosféry.
     

Na otázku novinárov, či by si takýto skok zopakoval, 45-ročný športovec v odpovedi zdôraznil, že on už si svoje sny splnil a prekonanie ním dosiahnutých rekordov nechá na mladších.
     

V súčasnosti pracuje ako pilot helikoptér pre nemenovanú spoločnosť a jeho ďalším snom je stať sa pilotom záchranárom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies