Volkswagen rozšíri svoju automobilku v americkej Chattanooge

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 13:30 • 2 min
Volkswagen rozšíri svoju automobilku v americkej Chattanooge

WOLFSBURG/CHATTANOOGA - Volkswagen (VW) bude od roku 2016 montovať svoju novú terénnu limuzínu v americkom závode v Chattanooge.

slovakia

left justify in out

DPA informuje, že vedenie koncernu s modelom CrossBlue, ide o predbežný názov, spája nádeje na rast záujmu Američanov o produkciu jeho základného závodu.
     

Chattanooga, štát Tennessee, dostala prednosť pred Mexikom, o ktorom sa predtým uvažovalo. Grémiá vo wolfsburskej centrále zámer už schválili.
     

CrossBlue bude vozidlom pre sedem osôb a na jeho produkciu sa budú musieť vybudovať v Chattanooge ďalšie priestory. Investície dosiahnu niekoľko sto miliónov eur. Do závodu v USA vloží koncern do roku 2018 celkom okolo 5 miliárd eur. V Chattanooge vzniknú stovky pracovných miest.
     

V Spojených štátoch má Volkswagen len jeden závod, ale na celom svete mu ich patrí 106.
     

Pre VW sú Spojené štáty po Číne druhým najdôležitejším trhom. Základný závod koncernu, ktorý dodáva autá s emblémom VW, však už dlhé mesiace stráca podiel na americkom trhu, hoci predaj osobných áut po prekonaní finančnej krízy na ňom celkovo silno rastie.
     

V júni sa predalo v USA 28.800 vozidiel základného závodu Volkswagenu vo Wolfsburgu. Výsledok bol medziročne horší o 22 %. Odbyt modelov VW klesol už 15. mesiac po sebe. Naposledy predal tak málo áut v júni 2011. Američania však kupujú čoraz viac luxusné autá dcér Volkswagenu Audi a Porsche.
     

V Spojených štátoch sa v júni podľa štatistiky spoločnosti Autodata predalo 1,4 milióna osobných a úžitkových vozidiel. Výsledok bol medziročne lepší o 1 %.
     

Vedenie VW priznalo, že nové modely pre americký trh chýbajú a tie, ktoré sa vyrábajú, treba rýchlejšie inovovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies