Na EĽRO zavítal aj prezident Andrej Kiska

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 16:01 • 2 min
Na EĽRO zavítal aj prezident Andrej Kiska

KEŽMAROK - Festival Európske ľudové remeslo (EĽRO) v Kežmarku dnes navštívil aj prezident Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

„Keď ma oslovili, či by som sa nezastavil, tak som povedal, že sa ma to netreba pýtať, je to priam povinnosť, aby som sem prišiel,“ povedal v príhovore občanom Kiska, ktorý v Kežmarku podľa svojich slov prežil 15 rokov.
      

Zdôraznil, že na EĽRO chodieval skoro každý rok a pamätá si veľmi dobrú atmosféru a veľa ľudí, ktorí na festival zavítali. „Kežmarok je úžasné mesto a mnoho ľudí o tom nevie, nevedia o tom, čo sa tu skrýva. Každá takáto akcia ako je EĽRO, ktorá sem pritiahne turistov, pomáha zviditeľniť našu krajinu ako takú,“ dodal prezident. Verí, že tento festival bude naďalej pýchou Slovenska a bude pomáhať zviditeľniť slovenské remeslá a históriu.
      

Prezident sa počas svojej návštevy tešil veľkému záujmu, zastavovalo ho množstvo ľudí, chceli sa s ním fotiť a viacerí remeselníci mu ukázali čo to zo svojej práce. Kiska si zároveň vlastnoručne vyskúšal, aká ťažká a náročná je práca rezbára.
      

EĽRO odštartovalo už po 24-krát v piatok (11. 7.) a tento rok je venovaný cechom spracovateľov kože. Na troch pódiách je aj počas dnešného dňa pripravený bohatý kultúrny program, svoju prácu v Kežmarku predvádza asi 200 rôznych druhov remeselníkov zo Slovenska i zahraničia. Meno nového kráľa remesiel sa verejnosť dozvie v nedeľu 13. júla okolo 15.00 h, keď festival vyvrcholí záverečným programom.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies