Hamas stanovil podmienky prímeria s Izraelom

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 14:01 • 2 min
Hamas stanovil podmienky prímeria s Izraelom

GAZA - Po druhej noci leteckých útokov izraelskej armády v pásme Gazy oznámilo radikálne palestínske hnutie Hamas, ktoré v pásme vládne, svoje podmienky na prímerie s Izraelom.

slovakia

left justify in out

Abú Ubajdá - hovorca ozbrojeného krídla Hamasu, Brigád Izaddína Kasáma - ich prečítal v nahratom vyhlásení odvysielanom v televízii Hamasu, informovala dnes agentúra DPA. Izrael podľa vyhlásenia musí zastaviť ofenzívu v Gaze, ako aj zatýkania v Predjordánsku a vo východnom Jeruzaleme v reakcii na únos a vraždu troch izraelských mladíkov a zatýkanie v súvislosti s protestami proti únosu a vražde palestínskeho tínedžera.

 

Hamas tiež žiada, aby Izrael opätovne prepustil 51 militantov oslobodených výmenou za uneseného izraelského vojaka Gilada Šalita v roku 2011, ktorých znova zatkli po nedávnej vražde troch Izraelčanov.

 

Musí tiež prestať "sabotovať" palestínsku vládu národnej jednoty, vytvorenú v júni v rámci dohody o zmierení medzi Hamasom a hnutím Fatah umierneného palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása, a zrušiť obmedzenia uvalené na pásmo Gazy.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyhlásil, že ofenzívu v Gaze nezastaví, pokým palestínski militanti úplne neprestanú odpaľovať z pásma rakety na Izrael.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies