Počas leta sa utopilo už osem ľudí, pätnásť sa podarilo zachrániť

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 11:10 • 2 min
Počas leta sa utopilo už osem ľudí, pätnásť sa podarilo zachrániť

BRATISLAVA - Počas tohtoročného leta sa už utopilo osem ľudí, 15 sa ich podarilo zachrániť.

slovakia

left justify in out

"Aj keď odborníci radia, ako sa správať v lete pri vode, nie všetci tieto rady berú vážne. Pri záchrane sú dôležité a rozhodujú najmä prvé minúty do príchodu záchrannej zdravotnej služby a kvalitná laická prvá pomoc," uviedol Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.

 

Ako dodal, mnohým topiacim sa život zachránila pohotovosť ľudí a najmä to, že sa nebáli poskytnúť prvú pomoc. Podľa trestného zákona je každý človek povinný poskytnúť potrebnú pomoc osobe, ktorá je v nebezpečenstve smrti, alebo javí príznaky ujmy na zdraví, ak tak môže konať bez nebezpečenstva pre seba alebo iného. Nestačí však len zavolať na číslo 155. Dôležité pritom je spolupracovať do príchodu sanitky so zdravotníckym operátorom.

 

"Letná sezóna je v plnom prúde a preto si treba pri vode dávať naďalej pozor. Nepreceňovať svoje sily, pretože sa utopia aj dobrí plavci, nepiť pred kúpaním alkohol a neskákať do vody, v ktorej nevidíme na dno," radí Chmel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies