Wimbledon: Moška: Kristína Kučová má veľkú šancu získať titul

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 15:43 • 2 min
Wimbledon: Moška: Kristína Kučová má veľkú šancu získať titul

WIMBLEDON - Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová sa prebojovala do finále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

slovakia

left justify in out

Členka NTC si v semifinále  ako nasadená osmička poradila s Rumunkou Elenou Gabrielou Ruseovou po trojsetovej bitke 4:6, 6:3, 6:4. Napodobnila tak svoju staršiu sestru Annu Karolínu Schmiedlovú, ktorá bola pred dvomi rokmi vo finále juniorky na Roland Garros v Paríži.
      

Kristína Schmiedlová sa v prípade nedeľňajšieho triumfu nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou môže stať po Kristíne Kučovej druhou slovenskou juniorkou v ére samostatnosti, ktorá získa singlový titul na podujatí veľkej štvorky. Mladšej zo sestre Kučových sa to podarilo na US Open 2007. Medzi juniormi vybojoval grandslamový titul vo dvojhre Martin Kližan - v roku 2006 na Roland Garros.
      

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška mal z postupu Kristíny Schmiedlovej do finále veľkú radosť. "Veľmi sa z toho teším, je to fantastický úspech. Už počas Roland Garros, keď som sa rozprával s jej trénerom v NTC Ľubomírom Kurhajcom, som tvrdil, že na Wimbledone by Kika mohla preraziť. Má servis svetovej úrovne a tráva jej sedí. Má veľkú šancu získať grandslamový titul v juniorskej dvojhre. Verím, že vo finále odplatí Ostapenkovej prehru z nedávneho finále turnaja v Roehamptone," povedal pre TASR Moška.
     

dvojhra, juniorky - semifinále:
Kristína SCHMIEDLOVÁ (8-SR) - Elena Gabriela Ruseová (Rum.) 4:6, 6:3, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies