ÚLK bude mať nového prezidenta, Tittel k 30. júnu skončil

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 16:01 • 2 min
ÚLK bude mať nového prezidenta, Tittel k 30. júnu skončil

BRATISLAVA - Únia ligových klubov (ÚLK) bude mať nového prezidenta i riaditeľa pre najvyššiu slovenskú súťaž, ktorá od sezóny 2014/2015 ponesie nový názov Fortuna liga. Dosiaľ figurovali v týchto funkciách Dušan Tittel (prezident ÚLK) a Dušan Huňady (riaditeľ ÚLK pre dve najvyššie súťaže).

slovakia

left justify in out

Definitíva by mala padnúť 4. júla na popoludňajšom zasadnutí prezídia ÚLK v bratislavskom sídle Slovenského futbalového zväzu na Trnavskej ceste 100. Tam je od 17.00 h plánovaná aj tlačová konferencia, kde by sa zástupcovia médií mali oficiálne dozvedieť aj meno nového šéfa ÚLK.

 

V kuloároch sa hovorí, že najväčšími kandidátmi na post prezidenta Únie ligových klubov sú najmä bývalý slovenský reprezentant, v súčasnosti športový riaditeľ MFK Košice a zároveň aj člen výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (viceprezident pre profesionálny futbal) Ivan Kozák ako aj predseda predstavenstva a generálny manažér úradujúceho slovenského vicemajstra AS Trenčín Róbert Rybníček. Na pozíciu riaditeľa ÚLK pre Fortuna ligu (druhá najvyššia futbalová súťaž už bude po novom pod patronátom SFZ a nie ako dosiaľ pod kuratelou ÚLK, pozn.) je údajne "vážnym" adeptom Michal Mertinyák, ktorý naposledy pracoval ako riaditeľ Národného tréningového centra SFZ v Poprade. Predtým dlhší čas účinkoval v rôznych funkciách v klube MFK Ružomberok - ako obchodný manažér, potom PR a medzinárodný manažér, tlačový hovorca i športový riaditeľ. Pod Čebraťom skončil v lete 2013. 

 

Ako je známe, po 3,5 roku pôsobenia skončil pred pár dňami v pozícii prezidenta Únie ligových klubov Dušan Tittel. Jedným z hlavných dôvodov je nová zmluva o spolupráci medzi Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) a Úniou ligových klubov (ÚLK), ktorú 6. júna delegáti konferencie SFZ v Senci schválili na obdobie jedného roka - od 1. júla 2014 do 30. júna 2015. Doterajšia zmluva medzi spomenutými subjektmi bola na päť rokov a jej platnosť vypršala 30. 6. 2014. 

 

"Rozhodol som sa, že skončím svoje pôsobenie v pozícii šéfa ÚLK k 30. júnu 2014. Vzhľadom na to, že principiálne nesúhlasím s novým návrhom zmluvy medzi SFZ a ÚLK, ktorý schválili delegáti nedávno v Senci, informoval som o mojom kroku zástupcov klubov. Keďže sa nestotožňujem s touto zmluvou na jeden rok ako aj s ďalšími náležitosťami v nej zakotvenými, hoci rešpektujem rozhodnutie väčšiny, ukončím svoje pôsobenie na poste šéfa ÚLK," uviedol v polovici júna na tlačovej besede Dušan Tittel a doplnil: "Štvrtého júla sa uskutoční zasadnutie prezídia ÚLK, na ktorom sa zvolí nový prezident aj ďalší zamestnanci sekretariátu. Lebo moji kolegovia na čele s riaditeľom ÚLK pre najvyššiu súťaž i II. ligu Dušanom Huňadym skončia k dátumu 30. júna spolu so mnou. Práve k tomuto termínu odovzdáme kompletnú agendu." 

 

Dušan Tittel nahradil 19. januára 2011 vo funkcii prezidenta Únie ligových klubov odvolaného Karola Belaníka, stalo sa tak na mimoriadnom rokovaní a následnom hlasovaní členov ÚLK. "Vtedy ma zvolili na štyri roky, mandát mi oficiálne vyprší v januári 2015. Nebolo by však rozumné zotrvať, keďže zmluvy sú väčšinou podpísané od leta a nová súťažná sezóna sa začne od júla," skonštatoval dnes už bývalý šéf ÚLK. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies