Ebola zabila v západnej Afrike už 467 ľudí!

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 09:05 • 2 min
Ebola zabila v západnej Afrike už 467 ľudí!

YAOUNDÉ - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes uviedla, že epidémia eboly si v západnej Afrike vyžiadala už 467 ľudských životov a počet mŕtvych naďalej narastá vo všetkých troch krajinách, ktoré výskyt eboly oznámili. V komuniké tiež informovala, že v Guinei, Libérii a Sierre Leone zaznamenali 759 nakazených ľudí.

slovakia

left justify in out

Nové čísla podľa agentúry Associated Press zahŕňajú podozrivé, pravdepodobné i laboratórne potvrdené prípady. WHO ich zverejnila v predvečer dvojdňového regionálneho stretnutia v Ghane, ktoré bude venované snahám zlepšiť boj s touto chorobou.

 

Minulý týždeň WHO informovala o 367 mŕtvych a už vtedy išlo o oveľa vyššiu úmrtnosť, ako pri predchádzajúcej smrtiacej epidémii, ktorá v roku 1995 zabila v Kongu 254 ľudí.

 

Šírenie infekcie uľahčila nedôvera obyvateľstva k zdravotníkom, silná premávka v blízkosti deravých hraníc a rozšírenie choroby do hlavných miest Libérie a Guiney.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies