Vojaci v mexickom meste Tlataya zabili pri prestrelke 22 členov narkomafie

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 15:15 • 2 min
Vojaci v mexickom meste Tlataya zabili pri prestrelke 22 členov narkomafie

TLATAYA - Dvadsaťdva ľudí zabili v pondelok mexickí vojaci pri prestrelke, ktorá sa odohrala v meste Tlataya v centrálnej časti krajiny. Medzi mŕtvymi je 21 mužov a jedna žena. Zranenie utrpel i jeden z hliadkujúcich vojakov, oznámila dnes agentúra AP s odvolaním sa na ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v bližšie nešpecifikovanom skladisku po tom, ako ozbrojenci, ktorí ho strážili, spustili na vojakov paľbu. V skladisku vojaci zhabali rozličné strelné zbrane vrátane automatických pušiek, brokovníc, pištolí, munície a ručných granátov.

 

Na mieste oslobodili aj tri ženy, ktoré boli podľa vlastných slov unesené. Mesto Tlataya leží v hornatej oblasti neďaleko štátu Guerrero, známej pestovaním marihuany. Podľa mexických úradov zabité osoby boli pravdepodobne členmi drogového kartelu La Familia Michoacána, uvádza stanica BBC.

 

Ide o jeden z najkrvavejších konfliktov svojho druhu od roku 2012, keď sa prezidentskej funkcie ujal Enrique Peňa Nieto, ktorý má vo svojej agende sprísnenie boja proti narkomafii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies