Barroso vyzval albánskych politikov, aby sa zjednotili pri prijímaní reforiem

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 17:38 • 2 min
Barroso vyzval albánskych politikov, aby sa zjednotili pri prijímaní reforiem

TIRANA - Odchádzajúci predseda Európskej komisie José Manuel Barroso vyzval dnes albánskych politikov, aby odložili bokom svoje rozdielne postoje a sústredili sa spoločne na reformy potrebné na dosiahnutie členstva v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.
     

Barroso navštívil albánske hlavné mesto Tirana týždeň po tom, ako EÚ udelila Albánsku štatút kandidátskej krajiny. Podobné požiadavky Tirany boli v minulosti zamietnuté trikrát.
     

Tento štatút je považovaný za prvý významný krok Albánska k plnohodnotnému členstvu v únii. Barroso pri prejave v parlamente vyzval socialistami vedenú vládu, ako aj opozičných demokratov, aby sa spoločne sústredili na požiadavky EÚ ohľadom odstránenia organizovaného zločinu a korupcie.
     

Predseda EK zároveň vyzval albánskych predstaviteľov, aby sa pričinili o pozdvihnutie tamojšieho súdnictva a administratívy na úroveň, ktorá bude spĺňať európske normy. Barroso tiež varoval, že ekonomika Albánska zostáva "zraniteľná", pričom je nutné zaviesť štrukturálne reformy na zabezpečenie dlhodobého rastu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies