Paradajková polievka s kukuricou. Suroviny pre 4 osoby: 2 paradajkové pretlaky, vodu, 1 PL kryštálového cukru, 1 stonka celej škorice, 3 klinčeky, 3 ks nového korenia, 3 ks celého čierneho korenia, 1 bobkový list, 1 ČL vegety, malú konzerva kukurice, olej, hladkú múku, cestovinovú ryžu,
Príprava:
Na oleji opražíme 2 PL hladkej múky, pridáme pretlak, koreniny a zalejeme vodou. Povaríme asi 10 minút, koreniny vyberieme, nasypeme hrsť ryže a uvaríme. Nakoniec pridáme kukuricu. Dochutíme cukrom a soľou.
Znojemské plátky.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 bujón, 2 párky, 3 sterilizované uhorky, 2 vajíčka uvarené natvrdo, hladká múka, olej, horčica, 1 cibuľa
Príprava:
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko na oleji opečieme. Vyberieme a na výpeku opražíme nakrájanú cibuľu. Mäso vložíme späť, podlejeme vodou, pridáme bujón a dusíme do mäkka. Mäso znovu vyberieme, do šťavy vložíme nakrájané párky, uhorky a vajíčka. V šálke si rozmiešame 1 PL hladkej múky, 1 PL horčice a 1 dcl vody. Obsah šálky vylejeme do šťavy, vložíme mäso a asi 15 minút povaríme. Dochutíme soľou, mletým korením, vegetou. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies