FOTO Šesťprstá rodina z brazílie: Silvovci chcú titul na každý prst

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 10:49 • 2 min
FOTO Šesťprstá rodina z brazílie: Silvovci chcú titul na každý prst

AGUAS CLARAS - Brazílske tituly majstrov sveta sa dajú spočítať na jednej ruke, ale nech členovia rodiny Silvovcov rátajú, ako rátajú, jeden prst im vždy zostane. Majú ich - šesť.

slovakia

left justify in out

Pre genetickú poruchu zvanú polydaktýlia sa už niekoľko generácií rodia s jedným navyše. A sú na to pyšní. K šťastiu im chýba iba jedno - aby sa im vyrovnala aj brazílska futbalová reprezentácia. Najlepšie už na domácom svetovom šampionáte.

 

"Od posledného titulu túžime po tom, aby sme sa stali hexacampeao. Zatiaľ sa to nepodarilo, ale tento rok to musí vyjsť," povedala Ana Carolina Santos da Silvová a hrdo ukázala svoje dlane. 

 

Štrnásť šesťprstých Silvovcov pochádza z mestečka Aguas Claras neďaleko Brasílie. Pre svoju odchýlku od bežnej stavby tela nachádzajú uplatnenie napríklad v hudbe. Štrnásťročný Joao de Assis da Silva vďaka nej dokáže na gitare nevídané veci. "Na piane som ešte nehrala, ale chcem sa to naučiť, so šiestimi prstami by som to mohla mať o niečo ľahšie," tvrdí iba osemročná Maria Morena da Silvová. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies