Turecko preveruje správy o únose 60 cudzincov militantmi

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 16:28 • 2 min
Turecko preveruje správy o únose 60 cudzincov militantmi

ANKARA/NAÍ DILLÍ - Turecké ministerstvo zahraničných vecí v stredu oznámilo, že veľvyslanectvo Iraku preveruje informácie o únose 60 stavebných robotníkov z cudziny vrátane 15 Turkov povstalcami blízko mesta Kirkúk.

slovakia

left justify in out

Podľa správy tureckej súkromnej tlačovej agentúry Dogan cudzincov zajali militanti zo sunnitskej skupiny Islamský štát v Iraku a Levante, ktorá bojuje proti irackej vláde pod vedením šiitov a od začiatku júna v krajine prevzala kontrolu nad rozsiahlymi územiami. Robotníci údajne v oblasti pracovali na stavbe nemocnice. Okrem Turkov sú medzi unesenými aj Pakistanci, Bangladéšania, Nepálčania a Turkméni, informovala agentúra odvolávajúca sa na jedného z robotníkov, ktorého milianti podľa nej prepustili. Indický rezort zahraničia medzitým oznámil, že pri severoirackom meste Mósul uniesli 40 občanov Indie pracujúcich pre tureckú stavebnú firmu. Podľa hovorcu Syeda Akbaruddina sa Indom zatiaľ nepodarilo nadviazať kontakt s únoscami a nedostali ani žiadnu požiadavku na zaplatenie výkupného.

 

Irackí povstalci blízki teroristickej sieti al-Kájda minulý týždeň zajali 49 osôb na tureckom konzuláte v Mósule ako aj 31 tureckých kamionistov. Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen vyzval v pondelok na okamžité prepustenie unesených Turkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies