Tŕnistá cesta Kamerunu a Mexika do Brazílie

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 11:44 • 2 min
Tŕnistá cesta Kamerunu a Mexika do Brazílie

NATAL - Futbalisti Mexika si zabezpečili postup na majstrovstvá sveta v Brazílii vďaka gólu Spojených štátov amerických v nadstavenom čase kvalifikačného duelu proti Paname.

slovakia

left justify in out

Ich súperi v piatkovom stretnutí na MS 2014 Kamerunčania zasa takmer neodleteli do dejiska šampionátu, pretože hráči štrajkovali a chceli viac peňazí za účasť v Brazílii. Takéto tŕnisté cesty doviedli spomenuté dve krajiny až k ich vzájomnému piatkovému súboju v A-skupine v Natale s úvodným výkopom o 18.00 h SELČ. Hlavným rozhodcom tohto merania síl bude Kolumbijčan Wilmar Roldán, na čiarach mu budú pomáhať krajania Humberto Clavijo a Eduardo Díaz.

 

Nebyť vyrovnávajúceho gólu Američana Grahama Zusiho a víťazného zásahu Arona Johannssona ešte v minuloročnom súboji s Panamou (oba v nadstavenom čase, pozn.), Mexiko by sa ani nekvalifikovalo do interkontinentálnej baráže proti Novému Zélandu, a teda ani ďalej na MS 2014. "El tri" by chýbali na svetovom šampionáte prvýkrát od roku 1990. Inými slovami, Američania zachránili Mexičanov. "Toto sú moje prvé a pravdepodobne aj posledné MS, takže si môžete byť istí, že na ihrisku aj dušu vypustím, aby som pomohol rodnej krajine," povedal útočník Mexika Oribe Peralta, hrdina finále londýnskych olympijských hier 2012 proti Brazílii (2:1). 

 

Reprezentanti Kamerunu odcestovali do dejiska šampionátu s poriadnym oneskorením. Kamerunčania najskôr odmietli nastúpiť do lietadla smerujúceho do Brazílie pre spory ohľadom vyplatenia bonusov. Po rozhovoroch s členmi národnej vlády a Kamerunskej futbalovej federácie (Fecafoot) dostali hráči prísľub vyplatenia vyšších prémií. Tím si vybojoval navýšenie z pôvodnej sumy 50 miliónov kamerunských frankov pre každého hráča o ďalších 5,8 milióna (10-tisíc eur). 

Mexičanov vedie Miguel Herrera, pre ktorého je to prvé veľké podujatie. Na turnaji nenastúpia jeho zranené opory Juan Carlos Medina a Luis Montes. "Trojfarební" sa na MS mimo svojho územia nikdy nedostali ďalej ako do osemfinále, tomu prispôsobili aj svoje priority v Brazílii. "Naším cieľom je odohrať minimálne päť zápasov," vyhlásil Herrera naznačujúc štvrťfinálové ambície. 

 

Kamerunčania pri doterajších štyroch účastiach na MS vyhrali len tri stretnutia. "Nemyslím si, že táto bilancia by nás mala trápiť. Sústredíme sa na ďalší turnaj," poznamenal nemecký tréner "neskrotných levov" Volker Finke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies