Beckenbauer nespolupracoval na vyšetrovaní MS 2022

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 11:10 • 2 min
Beckenbauer nespolupracoval na vyšetrovaní MS 2022

SAO PAULO - Šéf vyšetrovacej komory etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Michael Garcia pozná väčšinu dôkazov o údajne kúpenej voľbe Kataru za dejisko majstrovstiev sveta 2022, ktoré v uplynulých týždňoch zverejnila britská tlač.

slovakia

left justify in out

Bývalý prezident Ázijskej futbalovej konfederácie Mohamed bin Hammam podľa nich podplatil hlasujúcich členov exekutívy FIFA. Vyšetrovanie sporného výberu hostiteľov MS 2018 a MS 2022 z decembra 2010 sa v pondelok uzavrelo, teraz sa prípadu ujme súdna komora etickej komisie FIFA.

 

"Drvivú väčšinu materiálu som mal už dávnejšie k dispozícii," referoval Garcia v stredu delegátom 209 členských krajín FIFA v Sao Paule a vysvetlil: "Dostali sme sa k pôvodnému zdroju, aspoň si to myslíme. Sme si istí, že informácie nám boli známe." 

 

Z Američanovej správy vyplynulo, že spolupracovať odmietol vtedajší nemecký člen výkonného výboru FIFA Franz Beckenbauer, za čo mu hrozí disciplinárny trest. Majster sveta ako hráč i tréner minulý týždeň sám priznal, že dvakrát nesúhlasil s návrhom Garciu na stretnutie. 

 

Garcia v júli odovzdá spis šéfovi súdnej komory etickej komisie FIFA Joachimovi Eckertovi, ktorý môže navrhnúť sankcie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies