Záplavy na rieke Iguazú v Brazílii si vyžiadali už 10 ľudských životov

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 08:41 • 2 min
Záplavy na rieke Iguazú v Brazílii si vyžiadali už 10 ľudských životov

BUENOS AIRES - Najmenej desať ľudí zahynulo v záplavách na juhu Brazílie, kde po silných dažďoch vystúpila v štáte Paraná z brehov hladina rieky Iguazú. Záplavy postupujú smerom k Paraguaji a Argentíne. Informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Objem vody vo vodopádoch Iguazú na hraniciach Argentíny, Brazílie a Paraguaja vyskočil na rekordných 46.300 metrov kubických za sekundu z 5230 pred 24 hodinami, citovala agentúra denník Clarin.
      

Park pri vodopádoch, ktorý je pre návštevníkov dočasne uzavretý, v stredu čiastočne sprístupnili.
      

Očakáva sa, že výška hladiny rieky Iguazú bude na juhu Paraguaja kulminovať počas niekoľkých najbližších dní, informovali noviny ABC Color. Asi 200 rodín evakuovali.
      

V hlavnom meste juhobrazílskeho štátu Paraná, v Curitibe, sa počas futbalových majstrovstiev sveta konajú štyri zápasy. Po stretnutí medzi Iránom a Nigériou sa na štadióne Arena da Baixada uskutočnia aj zápasy Hondurasu proti Ekvádoru, Austrálie proti Španielsku, ako aj Alžírska proti Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies