Hackera, ktorý sa nabúral do emailu Georga Busha odsúdili na štyri roky

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 17:28 • 2 min
Hackera, ktorý sa nabúral do emailu Georga Busha odsúdili na štyri roky

BUKUREŠŤ - Na štyri roky väzenia odsúdil súd v Rumunsku hackera Marcela Lazara Lehela, známeho aj pod internetovou prezývkou Guccifer, ktorý sa nabúral do e-mailov jednotlivých členov rodiny amerického exprezidenta Georga W. Busha.

slovakia

left justify in out

Rumunský hacker vlani zverejnil na internete Bushove kresby, medzi nimi i autoportréty zachytávajúce, ako sa bývalý prezident sprchuje či kúpe. Informoval o tom dnes spravodajský server Balkan Insight.
     

Okrem toho sa odsúdený Rumun, povolaním taxikár, nabúral do emailov viacerých rumunských politikov vrátane poslankyne Európskeho parlamentu Coriny Cretuovej. Následne zverejnil jej intímnu korešpondenciu z roku 2011 s bývalým americkým šéfom diplomacie Colinom Powellom, v ktorej táto bývalá hovorkyňa prezidenta Iona Iliesca hovorí o dlhoročnej veľkej láske k Powellovi. Americký politik odmietol, že by mal milostný vzťah s Cretuovou.
     

Obeťou rumunského hackera sa stalo aj niekoľko amerických filmových a televíznych hviezd, ale aj šéf rumunskej tajnej služby George Maior.
     

Lazara Lehela zatkli rumunské úrady v januári pri meste Arad. Rumuni informovali, že na operácii spolupracovali aj americké úrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies