V Egypte dnes odsúdili na smrť desať ľudí

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 14:17 • 2 min
V Egypte dnes odsúdili na smrť desať ľudí

KÁHIRA - Egyptský súd odsúdil dnes v neprítomnosti na smrť desať podporovateľov zakázanej organizácie Moslimské Bratstvo, ale odložil vynesenie rozsudku nad vodcom Bratstva Muhammadom Mursím a jeho ďalšími vysokopostavenými členmi, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Všetci odsúdení boli uznaní vinnými z trestných činov, ako sú napríklad podnecovania násilia a blokovania dôležitej komunikácie neďaleko Káhiry po tom, čo armáda vlani v júli zosadila islamistického prezidenta Muhammada Mursího. Jedným z odsúdených na smrť je aj Abdurrahmán Barr, člen najvyššieho vedenia Moslimského bratstva.
      

V Egypte musí rozsudky smrti ešte potvrdiť veľký muftí, najvyšší duchovný predstaviteľ, čo sa zvyčajne považuje za formalitu, pretože súd nemusí na muftího názor prihliadať. Odsúdení sa proti rozsudkom môžu odvolať. Sudca Hasan Faríd uviedol, že rozsudky nad ostatnými obžalovanými vrátane Mursího vynesie súd 5. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies