Babiš kraľuje rebríčku popularity

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 18:17 • 2 min
Babiš kraľuje rebríčku popularity

PRAHA - Najpopulárnejším českým politikom je podľa májového prieskumu spoločnosti STEM predseda hnutia ANO a minister financií Andrej Babiš, ktorého kladne hodnotí 66 percent opýtaných.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste je jeho stranícky kolega a minister obrany Martin Stropnický (57 percent), po ňom nasleduje sociálnodemokratický minister pre ľudské práva Jiří Dienstbier (55 percent).
     

Informácie dnes priniesol český spravodajský portál Novinky.cz.
     

Viac ako polovica obyvateľstva má priaznivý názor na premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku (51 percent). Ministerku pre miestny rozvoj z hnutia ANO Věru Jourovú kladne hodnotí polovica opýtaných.
     

"V prípade Tomia Okamuru (Úsvit) sa podiel priaznivých názorov opäť znížil, teraz je už pod 50-percentnou hranicou (48 percent)," oznámila agentúra STEM a doplnila, že Okamura obsadil šieste miesto v rebríčku popularity.
     

Na siedmej priečke skončil Karel Schwarzenberg (TOP 09) s 39 percentami, ktorý si tak oproti predchádzajúcemu obdobiu polepšil o dve percentá.
     

Medzi ministrami si najviac polepšili minister vnútra Milan Chovanec (o deväť percent) a ministerka práca Michaela Marksová (o 11 percent). Najmenej známymi tvárami sú z hľadiska prieskumu ministri dopravy a životného prostredia Antonín Prachař a Richard Brabec (obaja ANO), ktorých nepozná približne polovica verejnosti, informoval web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies