Slovákovi Miroslavovi Maslákovi potvrdili desaťročný trest za vydieranie

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 12:59 • 2 min
Slovákovi Miroslavovi Maslákovi potvrdili desaťročný trest za vydieranie

OLOMOUC - Údajnému bossovi slovenského podsvetia Miroslavovi Maslákovi dnes potvrdili pôvodný desaťročný väzenský trest za vydieranie, informoval Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Vrchný súd v Olomouci na záver odvolacieho procesu súčasne Miroslava Masláka vyhostil na neurčitú dobu z Českej republiky a uložil mu náhradu spôsobených škôd. 
     

Päťčlenný vydieračský gang vedený Miroslavom Maslákom (35) podľa obžaloby vymáhal od podnikateľov oprávnené i vymyslené pohľadávky, pričom sa im vyhrážal, zapaľoval autá a strieľal na ich domy a vozidlá. 
     

Škody, vyčíslené na vyše milióna českých korún, utrpelo asi 25 ľudí a firiem. Svojou činnosťou však mali páchatelia v úmysle získať až 12,5 milióna korún. 
     

Podľa verdiktu odvolacieho súdu musí Miroslav Maslák zaplatiť náhradu škody vo výške 900.000 korún. Na odškodnom sa musí podieľať aj jeho český spolupáchateľ Jan S. z okresu Vsetín, ktorému dnes súd potvrdil pôvodný trest.    
     

Prípad ďalších troch obvinených v rovnakej kauze - dvoch občanov SR Tomáša Ď. a Vladimíra H. a Radovana H. zo Vsetína - sa bude prerokúvať samostatne.
     

Sudca dnes potvrdil pôvodný rozsudok súdu nižšej inštancie nad Miroslavom Maslákom a Janom S. z novembra 2013. Podľa súdu sa bola vina oboch mužov jednoznačne preukázaná, rovnako ako skutočnosť, že boli členmi organizovanej skupiny. Ani jeden z obžalovaných sa na dnešnom pojednávaní nezúčastnil. 

 


     

V rámci odvolacieho konania obžaloba požadovala sprísnenie pôvodných trestov, zatiaľ čo obhajoba naliehala na zrušenie rozsudkov a opätovné prerokovanie prípadu. 
     

Gang pôsobil v ČR od jari do novembra 2012 po tom, ako traja jeho členovia prišli zo Slovenska, kde sú stíhaní za podobné delikty, uviedol server Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies