Tréner Žiliny Guľa hodnotí uplynulú sezónu ako objavnú

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 14:26 • 2 min
Tréner Žiliny Guľa hodnotí uplynulú sezónu ako objavnú

BRATISLAVA - Futbalisti MŠK Žilina v konkurencii tucta tímov až 9. miestom v Corgoň lige v uplynulej sezóne 2013/2014 nenaplnili ambície a nepotešili svojich priaznivcov.

slovakia

left justify in out

"Mňa zaujíma obdobie od januára tohto roka, keď sme sa rozhodli výraznejšie obmeniť káder a dať šancu futbalistom z vlastnej liahne. Preto hodnotím túto sezónu ako objavnú. Objavili sme, s ktorými hráčmi môžeme utvoriť konkurencieschopný tím, objavili sme skryté rezervy v situácii, do ktorej sme sa dostali tabuľkovým postavením a otestovali sme mentalitu a charakter jednotlivcov, z ktorého môžeme ťažiť v ďalšej sezóne," uviedol v rozhovore na internetovej stránke klubu tréner MŠK Adrián Guľa a pokračoval: "Najťažšie bolo presvedčiť hráčov o tom, že napredujú. Pretože výsledok, fanúšik a ani médiá neboli tak blízko pri tíme, aby to dokázali odhadnúť. Som rád, že uverili, rozhodli sa ísť stále ťažšou a ťažšou cestou, a preto som presvedčený, že z tejto sezóny budeme všetci profitovať. Skúsenejší chlapci, ktorí zažili veľké úspechy, sa s týmto vyrovnávali ťažšie, čo je na druhej strane prirodzené. Podstatné však pre nás je, že sa dokázali postupne ovplyvňovať navzájom, bez ohľadu na vek a prijali smer, ktorým chceme ísť spoločne."

 

Kouč klubu spod Dubňa sa pristavil aj pri jednotlivcoch. "Zatiaľ čo Káčer, Kadlec, Škriniar, Mihalík, Vavro, Králik, Klec, Le Giang uchopili veľkú šancu pozitívne, tvrdo denno-denne na sebe pracovali a pochopili svoju úlohu v tíme, mali sme aj hráčov, ktorí hazardovali s touto príležitosťou. Všetci vieme, o kom hovorím. Viac ma však teraz zaujíma a teší veľký prínos Škriniara a Káčera, ktorí sa stali stabilnými členmi základnej jedenástky v jarnej časti sezóny. Tiež je skvelé, že aj ďalší mladí chlapci sa postupne udomácnili v mužskom futbale," poznamenal A. Guľa a doplnil: "Okrem spomenutých, čo urobili výkonnostný progres, ma potešilo aj etablovanie Williama do nášho tímu. Vysoký štandard si udržal Pečovský. Stabilitu do obrany priniesol Piaček, ktorý sa dokázal vrátiť po zranení. Na druhej strane viacerí futbalisti majú rozhodne väčší potenciál, ako ukázali v zápasoch. Posunúť výkonnosť chceme a musíme u všetkých našich hráčov. Tréningovú kvalitu však musia výraznejšie preniesť do majstrovských duelov Guba, Hučko, Jelič, Jurčo či Paur." 

 

Po sobotňajšej corgoňligovej derniére a domácom víťazstve nad MFK Košice (3:2) mali hráči a realizačný tím spoločné posedenie s vedením klubu spod Dubňa. "Hráčom sme pripravili individuálne plány. V krátkosti som zhodnotil uplynulú polsezónu a poprial som im, aby nabrali veľa energie cez dovolenkové obdobie a vrátili sa do klubu zdraví a plní chuti do ďalšej práce," pripomenul 38-ročný Adrián Guľa, ktorý už myslí na letnú prípravu mužstva: "Začneme ju v sobotu 14. júna v popoludňajších hodinách, od pondelka 16. 6. absolvujeme sústredenie na Bránici. Potom sa budeme pripravovať v domácich podmienkach, s akcentom hrať minimálne dva prípravné zápasy na hlavnom štadióne. Odohráme dovedna štyri, maximálne päť duelov." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies