Kňažkovu kandidatúru na primátora Bratislavy podporuje zatiaľ iba KDH

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 14:41 • 2 min
Kňažkovu kandidatúru na primátora Bratislavy podporuje zatiaľ iba KDH

BRATISLAVA – Podporu Milanovi Kňažkovi pri jeho kandidatúre na post bratislavského primátora zo stredopravých strán vyjadrilo zatiaľ iba KDH. Kresťanskí demokrati zároveň priznávajú, že ich návrh postaviť Kňažka ako spoločného kandidáta naráža na odpor.

slovakia

left justify in out

"Prebiehajúce rokovania sú zablokované na kandidátovi SDKÚ-DS," uviedol pre TASR krajský tajomník KDH Michal Kocián. Most-Híd je vo vyjadreniach podpory pre Kňažka zdržanlivý. "Prioritou pre nás je podporiť kandidáta, na ktorom sa stredopravé strany zhodnú," uviedol pre TASR podpredseda Mostu-Híd László Solymos.

 

Milana Kňažka s vysokou pravdepodobnosťou nepodporí SaS. Podľa liberálov zohral podivuhodnú rolu počas prezidentských volieb, ktorá vyústila v jeho narýchlo odvolanú účasť na tlačovej konferencii Andreja Kisku. "Tento krok u nás vyvolal podozrenie, že Milan Kňažko nekoná autonómne a toho istého sa bojíme aj v prípade komunálnych volieb," uviedla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. 

 

V podobnom duchu sa vyjadril aj líder novovznikajúcej strany Sieť Radoslav Procházka. "Hlavné mesto súrne potrebuje správcu, ktorý bude slúžiť ľuďom, ktorí tu žijú, nie plniť zákulisné zadania," skonštatoval pre TASR Procházka. NOVA sa zatiaľ k otázke podpory pre Kňažka nevyjadrila.

 

Kandidát na primátora Bratislavy dnes na oficiálnom predstavení svojej kandidatúry uviedol, že "rôzne vyhlásenia prebiehajú rôznymi zmenami". Kňažko verí, že strany prijmú "rozumné rozhodnutia, aby sa naplnilo to, čo chcú". "Oni primárne chcú, aby neboli roztrieštení, aby stredopravá alternatíva zvíťazila a aby Bratislava získala inú dynamiku svojho vývoja," povedal pre TASR Kňažko.

 

Oficiálnymi kandidátmi na post primátora Bratislavy sú okrem Milana Kňažka aj súčasný primátor Milan Ftáčnik, ktorý sa o priazeň vo voľbách chce uchádzať ako nezávislý občiansky kandidát, a krajský a mestský poslanec Ivo Nesrovnal, ktorý je kandidátom SDKÚ-DS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies