Srbi smútia za obeťami povodní, evakuácia pokračuje

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 12:04 • 2 min
Srbi smútia za obeťami povodní, evakuácia pokračuje

BELEHRAD - V Srbsku sa začal dnes trojdňový štátny smútok za obete katastrofických povodní. Potvrdených je 22 mŕtvych, informovala stanica B-92.

slovakia

left justify in out

S návrhom na vyhlásenie štátneho smútku prišiel premiér Aleksandar Vučič. Vysvetlil, že povodne si vyžiadali mnoho obetí. Nevylúčil, že keď voda ustúpi, počet obetí bude "určite ešte vyšší".
      

Vučič na schôdzke kabinetu informoval, že len v obci Obrenovac pri Belehrade zahynulo 14 ľudí. Do piatka sa podľa neho vláda rozhodne, či zruší výnimočný stav, ktorý platí na celom území Srbska.
      

Zaplavené oblasti boli cez noc pokojné. Hladina rieky Sáva klesá a úrady nezaznamenali žiadne krízové lokality. Evakuácia však pokračuje v Obrenovci. Odborníci totiž varovali, že hladina Dunaja v nasledujúcich dňoch stúpne a tým pádom aj rieka Sáva, ktorá do neho ústí.
      

Svoje domovy v Obrenovci muselo doposiaľ opustiť asi 24.000 ľudí. Tých, ktorí zostali, úrady zásobujú vodou, potravinami a nevyhnutnými potrebami. Celkovo úrady na celom území evakuovali už vyše 30.000 ľudí. Povodne ohrozujú 1763 budov, 2260 je zaplavených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies