Zmiznuté lietadlo bude hľadať čínska loď s batymetrickým vybavením

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 08:19 • 2 min
Zmiznuté lietadlo bude hľadať čínska loď s batymetrickým vybavením

CANBERRA - V rámci najnovšej fázy pátrania po zmiznutom malajzijskom lietadle Boeing 777-200 začne tento týždeň mapovať dno indického oceánu pri západnom pobreží Austrálie prieskumná loď čínskeho námorníctva. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Čínski, austrálski a malajzijskí predstavitelia sa cez víkend stretli v meste Freemantle na západnom pobreží Austrálie a dohodli sa, že čínska loď Ču Kche-čen bude vykonávať batymetrický prieskum dna Indického oceánu podľa pokynov austrálskych vyšetrovateľov, uviedlo vo svojom vyhlásení austrálske koordinačné centrum so sídlom v Canberre, ktoré pátranie po zmiznutom lietadle riadi. 
      

Podľa vyhlásenia centra vypláva čínska loď do cieľovej oblasti v stredu, ak to dovolí počasie.
      

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca. Na palube stroja Boeing 777 bolo 239 ľudí, väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Odvtedy niet po lietadle ani stopy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies