Hriechy, ktoré sa dopúšťame na svojich vlasoch

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 11:00 • 2 min
Hriechy, ktoré sa dopúšťame na svojich vlasoch

BRATISLAVA – Vlasy? To je pýcha každej ženy. Preto je až divné, čoho sme my ženy schopné sa na svojich vlasoch dopustiť. Dúfajme však, že tak činíme nevedome, keď si vlasy poškodzujeme a ničíme.

slovakia

left justify in out

Po celom svete prichádza každoročne do kaderníctiev niekoľko tisíc žien s jediným prianím: „Niečo mi s tým urobte, nech môžem zase medzi ľudí...“ Tieto zákazníčky sa dopustili pravdepodobne tzv. „smrteľného“ hriechu – napríklad domáceho farbenia alebo vlastnoručného strihania. Prečo sú tieto hriechy smrteľné? Pretože zvrátiť ich nie je nikdy také ľahké.

 

Každodenné umývanie vlasov

Nikdy neumývajte vlasy každý deň. Pri umývaní totiž zmývate z vlasov prirodzene sa vyskytujúce esenciálne oleje. Vlasy sú potom náchylnejšie na poškodenie. Strácajú lesk, pružnosť a častejšie sa lámu. A naviac si väčšina žien neuvedomuje, že účes vyzerá lepšie až nasledujúci deň po umytí ako bezprostredne po ňom.

 

Časté nosenie vlasov v gumičke

Patríte medzi ženy, ktoré majú väčšinu času svoje vlasy zviazané v drdole? Potom rozhodne zvažujte nejaké alternatívu, ktorá bude k vašim vlasom šetrnejšia. Vlasy stiahnuté do gumičky zanechávajú na vašej hrive nežiadúce stopy a to najmä v podobe lámania a štiepenia sa.

 

Vlasy bez strihania

Veľa žien si necháva dlhé vlasy, pretože si myslia, že sú ľahšie na úpravu. Chyba je však v tom, že ak si vlasy nechávate rásť bez nejakého usmerňovacieho zákroku (strihania) potom svojím vlasom škodíte. Vlasy sú vysilené, začínajú sa vysušovať a lámať. Ak tomu chcete predísť navštevujte kaderníka v pravidelných intervaloch.

 

Sušenie vlasov horúcim vzduchom

Umyla ste si vlasy a potrebujete o chvíľu odísť na pracovnú schôdzu? Ako to vyriešite? Pravdepodobne siahnete po féne. Nastavíte ho na najvyšší výkon a súčasne si zvolíte aj maximálnu teplotu. Za to vám vaše vlasy rozhodne vďačné nebudú. V najhoršom prípade si ich môžete spáliť, v menej katastrofálnejšom ich vysušíte až tak, že ich poškodíte. Preto si ich vždy fénujte v dostatočnej vzdialenosti. Nezabúdajte na primeranú teplotu vzduchu.

 

Trenie osuškou

Tento spôsob sušenia vlasov je veľmi častý. Ale nezabúdajte, že osušky sú tvrdé a menej sajú. Skúste použiť napríklad detskú plienku, tá vstrebáva prebytočnú vlhkosť.

 

Vlasová kozmetika obsahujúca alkohol

Ruku na srdce – kto z nás číta zloženie šampónu? Rôzne prípravky vlasovej kozmetiky, vrátane šampónov sa líši svojím zložením rovnako ako iné kozmetické produkty. Čítajte preto vždy zloženie daného výrobku a vyhýbajte sa tým produktom, ktoré obsahujú alkohol. Vlasy a pokožka hlavy vám budú vďačné.

 

Vlastnoručné strihanie

Omrzel vás účes a chcete si dopriať zmenu? Túžite po ofine a hovoríte si, že na čo míňať na kaderníka ak to zvládnete samy? Radšej to neskúšajte. Ak nie ste skrytý talent, rozhodne nebudete so svojím výsledkom spokojná.

 

Domáce farbenie vlasov

Áno aj toto vašim vlasom škodí. Väčšina slovenských žien sa farbí doma. No málokedy si vyberú správny odtieň, ktorý sa im hodí k pleti, vlasy sú potom nerovnomerne zafarbené, naviac farba môže mať úplne iný odtieň ako nám obrázok na krabičke sľuboval. A preto ak aj vy túžite zmeniť svoj vzhľad zájdite radšej do kaderníctva, ušetrí vám to čas a sklamanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies